Du er her: Forside » 5. hobbies » 5.4. havfiskeri.
.: Menu :.
  1. Grønland
  2. Sverige
  3. Billeder
  4. Køb / salg/ udleje / rep.
  5. Hobbies
 5.1. Musik
 5.2. Western
 5.3. MC
 5.4. Havfiskeri.
 5.4.1 Ferskvand.
 5.5. Jagt
 5.6 Kanotur 2002
 5.7 Kanotur 2003
 5.8 Kanotur 2004
 5.9 Kanotur 1 2005
 5.15 Kanobygning.
 5.16 Kajak
 5.17 Kajaksejllads
 5.20 Optræden
  6. Safari i Thy

Sandormskiosken, en velasorteret butik for lystfiskere.
Havfisketur med Solea.

Hvide Sande den 26-05-2004


An. Havfisketur lørdag den 29.ds.

Lørdag
Tørt med en del sol. Dagtemp. op mellem 15 og 20 grader, om natten ned mellem 7 og 10 grader. Ret svag vind, efterhånden mest fra sydøst.

Dette var DMI´s vejrmelding lige nu, og det ser ud til, at lørdag bliver den bedste dag i weekenden. På TV har de lovet vindstyrke omkr. 4 m/s.

”SOLEA”, som ses i baggrunden, ligger klar til os på Sydhavnen lørdag morgen. Vi kaster los kl. 08.30, og sætter stævnen mod vest, her vil jeg gerne være vært ved en kop kaffe og et rundtykke.
Vi forventer at være tilbage kl. 16.30, lastet til bristepunket med friskfangede torsk. Skulle vi, mod al forventning, komme tomhjerne….,undskyld, tomhændede i havn, har jeg aftalt med fiskebutikken, at vi kan komme ind og købe friske fisk. (Der er nok ingen der lægger mærke til de er røgede)
Da det p.t. er lidt uvist om skibets kaffemaskine virker, er det nok en god idé selv at medbringe kaffe, hvis dette ønskes. Ligeledes en god madpakke. Hvad man ellers har lyst til at medbringe er op til én selv. Intet er forbudt. Men, der kan købes øl og vand ombord, til billige priser (sådan da) øl 5 kr/stk. Hvis det nu skulle vise sig, at dette giver et lille overskud, har jeg indlagt et par (ganske) små overraskelser.


Da vi ikke blev nok til at leje hele skibet, er vi med som almindeligt betalende, og derfor er prisen fast for 8 timer, nemlig 400, kr/pers. Disse penge bedes betalt til mig ved turens start, da jeg afregner i løbet af søndag.

Hvis ikke man selv har udstyr, kan stang og hjul lejes ombord, mens pirke, forfang og andet kan købes.Hilsen JørgenFra turen.

Vi var en flok glade og forventningsfulde landkrabber, som stod til havs klokken 08.30 pinselørdag. Vejret var flot, men med lidt vind. Kutteren er en tidligere fiskekutter, som er blevet bygget om til lystfiskeri, og ejes af Sandormskiosken. Skipper Ivan er tidligere fiskeskipper, en rolig og hyggelig fyr, med mange års erfaring.
Da vi var vel fri af indsejlingen, serverede undertegnede kaffe, rundstykker og en enkel Norsøolie (man er vel gammel messegast fra søværnet) nede i det tidligere lastrum, som nu er lavet om til messe, med borde, bænke og et lille pantry. Kutteren huggede lidt da vi gik ud, så et par stykker lod morgenkaffe være morgenkaffe, og forlod messen for at erstatte duften af kaffe, med den friske havluft. Vi gik ud på ca. 20 sømil med et par små fiskestop undervejs, men vi fangede ikke det helt store. Det viste sig naturligvis også, at de forskellige gode steder er kendt af fiskerne, så det første sted skipper havde tænkt sig, var der sat torskegarn, så vi måtte lidt videre. Et par steder gav det rigtig godt, men vi havde jo også et par brødre ombord, som "fodrede fiskene" regelmæssigt. Op ad dagen blev det dog næsten havblik, med strålende solskin og råhygge ombord. Vi fangede torsk, en enkelt makrel, et gammelt tobisgarn og to knurhaner.
I vores lille selskab fangede vi i snit 4 gode torsk, den største vejede 7 kg.
På vejen ind, var der præmieuddeling.
En lille pokal for den største fisk gik til Erik for en torsk på 7 kg.
En knobtavle for "Mest i hårdknude" tilfaldt Bent. Han fangede de tyske fiskeres grej flest gange. (Eller også var det dem der fangede hans)
Et træspil for den mest tålmodige, gik til Christian, turens yngste deltager, nemlig 13 år. Han klarede turen uden hverken søsyge eller utålmodighed, skønt sejladsen imellem fiskeriet udgjorde 5-6 timer.
Og til slut en "tørstepræmie" bestående af en flaske hvidvin. Den gik til Steen. Han havde ærligt fortjent den, da han på det meste af turen var dybt koncentreret om at passe sin søsyge, og uafladeligt fantaserede om sin medbragte madpakke, indeholdende røgede ål, kaffe og snaps, hvilken for alle tre deles vedkommende ved turens afslutning, stadig var absolut og aldeles urørte.
Alle var dog enige om, at turen havde været vellykket, og alle ville gerne med igen, så mon ikke jeg arrangerer endnu en tur til august/september.
jb2 torsk, 1 makrel og 1 knurhane


  Jørgen Bukholt • Søndervig Landevej 21 • 6950 Ringkøbing
Tlf.: 20 74 16 69 • Email: jkbukholt@gmail.com
Powered by flexiWeb